Stok Durumu: Stok Bilgisi Alınız
Teknik Özellikler | |
A (mm) | 1000 |
B (mm) | 2000 |
C (mm) | 1 |
Gramaj (kg/m) | 5,500 |
Alüminyum Levha
19. yüzyılda keşfedilen alüminyum, bugün alüminyum levha ve türleri olarak bütün sektörlerde kullanılmaktadır. Sanayi ve endüstri alanlarında sıklıkla tercih edilmekte ve ihtiyaca göre kolayca şekil alabilmektedir.
Alüminyum işlenebilir özelliği olan darbe ve paslanmaya karşı dirençli olan metaldir. Doğada en çok elde edilen elementtir. Hafif ve dayanıklı olma özelliğinden dolayı insanlar yapı malzemesi olarak ilk alüminyum tercihi yapmaktadır. Arz talep değesini korumak adına alüminyum firmaları hizmet vermekte ve en özel alüminyum levha ürünlerini sizler için seçmektedir.
Alüminyum levha çeşitleri kullanım alanına göre seçilmelidir. Firmamızda kullanım alanına özel olarak standart dışı ürünler de temin edilebilmektedir. Kullanım alanlarına özel alüminyum levha çeşitlerimiz;
Gofrajlı levha dekoratif görünümlü ve yüzeyinde bulunan kabarcık dokuları ışığın homojen şekilde geri yansıtılmasını sağlar. Dekorasyon alanlarında kullanımı yaygındır. Desenleme merdanesiyle bantta yürüyen alüminyum levha ürünü üzerine baskı uygulayarak desen oluşturulur. Gofrajlı levha içten aydınlatma levhalarında, güneş ışınlarından faydalanması gereken alanlarda, zeminler, merdivenler, beyaz eşya ürünleri ve korozyon oluşumunu önleme amaçlanan alanlarda kullanılır.
Delikli levha çeşitleri hem yüzeysellik hem de kullanılabilirliği ile normal düz alüminyum levha ürünleri delinerek elde edilir. Filtreleme ve havalandırma işlemlerinde kullanımı yaygındır. Genel olarak metal delikli ve galvaniz delikli olarak üretilen delikli levha hafif ve ince yapıları ile oldukça kullanışlıdır. Estetik görünüm açısından da etkileyici ve görsel sunum ortamı hazırlar. Delikli levha amacı delikler direnci arttırır, hava ve ışık geçirgenliği sağlar. Böylece gaz ve sıvıların geçişlerine olanak sağlanır.
Çetalı levha modelleri baklava deseni olarak da bilinir. Korozyon ve dış koşullara karşı dirençli olma avantajı sağlar. Tekli, ikili ve beşli desen seçenekleri mevcuttur. Çetalı levha kullanım alanları zeminler, merdivenler, kamyon, treyler, otomotiv sektörleridir. Tekne aksesuarları için dekoratif amaçlı olarak kullanılır.
Saf alüminyum düşük dayanıklılıkta bir malzemedir. Belirgin olarak yüksek dayanıklılık nitelikleri, göreli olarak yüksek gerilebilir dayanımı ve esneklik limitleri ile birlikte uygun alaşım bileşenleri eklenerek elde edilebilir. Alüminyum alaşım levha malzemeleri doğal olarak sert ve ısıl işlem görebilir malzemeler olarak sınıflandırılmaktadır. Yapılan işlemler sonrasında alüminyum levha alaşımlı levha olarak satışa sunulur.
İnce ve kolay şekil alabilen yapısı sayesinde satineli levha rulo ve plaka halinde kullanılabilir. Özellikle paslanma olayı olmadığı için birçok alanda kullanıma uygundur. Müşteri isteğine ve kullanım amacına göre değişik şekillerde ve modelde üretimi gerçekleştirilir.
Sanayide makine ve özellikle kalıp imalatında kullanılan alüminyum plaka levha kalın plaklar halinde üretilir. Alüminyum levha piyasada yanlış alanlarda kullanılması makine parçalarının aşınmasına ve kullanılamaz hale gelmesine neden olabilir. Alüminyum plaka levha seçerken kullanılacak parçanın maruz kalacağı koşullar düşünülüp ona göre en uygun alüminyum levha ürününe karar vermek gerekir.
Alüminyum levha modelleri ergonomik tasarımları, dekoratif görünümü, uygulanabilir özelliği ve uygun fiyatları ile tüketicinin ilgisini çekmektedir. Paslanmaz yapısı, yumuşak ve esnek dokusu ile estetik görüntü kalitesini ortaya çıkarmaktadır. Firmamız bu kullanışlı ve özel alüminyum levha ürünlerini seçerken hassasiyet ile çalışma yapar.
Levha kesim büküm hizmeti için müşteri talepleri önem arz etmektedir. Müşteri ihtiyacına göre alüminyum levha ürünleri istenilen kalınlık ve abatlarda profesyonel kişiler tarafından kesim ve büküm işlemi yapılır. Özel ve teknolojik CNC tezgahlarında en karmaşık bükümler istenilen alüminyum levha ürününe dönüştürülebilir.
Alüminyum levha hem görünüm hem de dış etkenlere karşı dirençli ürünlerdir. Bu direnci ve görsellik şölenini arttırmak için alüminyum levha ürünlerine kaplama yani eloksallı kaplama yapılır. Eloksallı kaplama ile bütün sektörlere hitap etme özelliği kazanmış olur.
Alüminyum Levha Nerelerde Kullanılır?
Alüminyum levha yüksek kaynak özelliği sayesinde istenilen şekiller elde edilebilir. İnce olan alüminyum levhalara sac, kalın olanlara ise plaka ismi verilmektedir. Sac alüminyum levhalar makine, inşaat, reklam gibi sektörlerde kullanılır. Plaka alüminyum levhalar ise kalıp, makine üretimi, gemi üretimi alanlarında sıklıkla kullanılır.
Alüminyum Levha Ağırlık Hesaplama Nasıl Yapılır?
Alüminyum levha ağırlık hesaplama işlemi firmalara göre özel kriterlere göre hesaplanır. Standart alüminyum levha için ağırlık hesaplama kriterleri; en, boy, et kalınlık ve alüminyum materyal cinsine göre hesaplama yapılır. Bu hesaplama genelde firmalara ait özel programlar ile yapılmaktadır.
Kusursuzluk arayan tüketiciler estetik, kolay uygulama, geri dönüşüm oranı yüksek ve ekonomik ürünler tercih etmektedir. Bu özelliklere tam anlamıyla uyan ve özellikle inşaat sektöründe yapıların iç ve dış dekorasyonunda kullanılan alüminyum levha, tüketicisine büyük avantajlar sağlamaktadır. Paslanmaz, yumuşak, esnek ve şekil alabilen dokusu sayesinde kolayca işlenebilir. Estetiğin kaygının bulunduğu alanlarda tüm sektörler için alüminyum levha modelleri en ideal ve iddialı çözümleri sunar.
Teknik Özellikler | |
A (mm) | 1000 |
B (mm) | 2000 |
C (mm) | 1 |
Gramaj (kg/m) | 5,500 |